spons

Du kan alltid låna pengar till renovering om du känner att du inte klarar av kostnaderna helt på egen hand. Här kan du läsa mer om vilka typer av renoveringar du skulle kunna låna pengar till, samt vad du bör tänka på innan du ansöker om ditt allra första renoveringslån.

Så kommer du i gång

Innan du börjar låna pengar till renovering, bör du först ge dig ut på jakt efter bästa möjliga lån. Det finns otroligt många olika långivare och lån att välja mellan. Därför är det mycket viktigt att först jämföra några av dem med varandra. Om du inte lägger ner tid på denna process kan du komma att betala mycket mer ränta än du egentligen behöver.

 Orkar du inte leta upp ett bra lån själv? Då skulle en låneförmedlare som till exempel Swiftbanker.se kunna hjälpa dig. De kan även hjälpa dig att samla dina tidigare lån på en och samma plats, om du skulle vilja det.

Vad vill du renovera?

När du ska låna pengar till renovering, finns det några olika vägar att gå. Vilken väg du ska gå, beror lite på hur stor och omfattande renoveringen är. Är det en ganska liten renovering eller ett litet ansiktslyft som ska utföras? Då skulle du kunna ansöka om ett mindre privatlån. Om det endast handlar om ett par tusenlappar, skulle du kunna använda dig av ett kreditkort och sedan dela upp betalningen på ett par månader.

 Om du behöver utföra en större renovering, kan det komma att kosta en hel del pengar. I detta fall skulle du kunna utöka ditt bolån för att få råd med de nödvändiga renoveringarna. Även i detta fall skulle du kunna ansöka om ett privatlån. Detta är ett bra alternativ för dig som inte har möjligheten att utöka ditt bolån, men som ändå behöver extra pengar. Du kan använda dig av ett kredikort, men detta är dock inte att rekommendera. Ansök hellre om ett utökat bolån eller ett privatlån i första hand, då dessa ger dig mer tid att betala tillbaka skulden.

Var försiktig när du lånar pengar

Att låna pengar till renovering är i de flesta fall en riktigt bra idé. Renoveringar kan höja bostadens värde drastiskt. Om du planerar att flytta till en ny bostad eller bara vill höja bostadens värde för säkerhets skull, ska du absolut överväga att renovera där det behövs. Innan du börja låna bör du dock tänka efter lite. Hur nödvändiga är renovationerna egentligen? Hur mycket beräknas de att kosta i slutändan? Klarar du och din ekonomi av att betala av ett stort lån just nu?

 Det är alltid bra att vara extra försiktig och noggrann när man lånar pengar. Låna aldrig mer pengar än du tror att du kommer kunna betala tillbaka i tid. Att låna pengar som du sedan inte kan betala tillbaka kan försätta dig i en ekonomisk knipa. Detta vill du ju såklart undvika till varje pris. Tänk alltid efter före, så slipper du fastna i eventuella fällor.

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.