En bra variant av lampa, det är vägglampan. Om det är så att du funderar på att köpa en, så kan du göra det på https://www.lamp24.se/. Hos dem finns det många snygga designer lampor. Inför ditt köp, så finns det en del saker att tänka på. Bland annat vilket rum du ska ha den i samt hur högt den bör hänga. 

Hur högt ska din vägglampa hänga?

Idag finns det inga regler som säger hur högt, eller lågt din vägglampa ska hänga. Det hela beror helt enkelt på vad det är för funktion du vill att din vägglampa ska fylla. Det finns däremot en bra riktlinje du kan gå efter. Det är att montera lampan i väggens övre tredjedel ungefär i ögonhöjd. Eller att sätta den cirka 5 centimeter ovanför ögonhöjd. Detta gör att du då slipper bli bländad av lampan.

Är tanken att din vägglampa ska vara vid sidan av din säng? Då kan du se till att utgå från kanten på sängen och sedan mäta utåt 20 cm. Det bör även vara cirka 60 centimeter till själva ljuskällan

I vilket rum ska du ha din vägglampa? 

En vägglampa kan du ha i vilket rum du vill samt att det finns även vägglampor att hänga ute. Om det är så att du ska ha en vägglampa i ditt badrum se till att du då har rätt IP-klass på lampan!

Ett annat rum du kan ha vägglampa i, det är i ditt vardagsrum. I detta rum är det vanligt att man gör en mängd olika saker. Det är allt från att titta på tv, till att umgås, spela spel, pyssla och så vidare. Så rummet har behov av att få in flera olika ljuskällor. 

Du kan även sätta in en eller flera vägglampor i ditt sovrum. Det blir en fin detalj, så väl som det är praktiskt. Även barnens rum kan ha en vägglampa vid sängen. 

Hallen är ett rum som man alltid passerar på vägen ut eller in i hemmet. Här är det viktigt att det dels finns ljus för att kunna se då du tar på dig skor och jacka. Men det är även snyggt att ha en vägglampa i hallen. Den ger både en praktisk belysning samt är en snygg inredningsdetalj.  Har du en spegel i hallen är det snyggt att ha flera småvägglampor vid spegeln. 

Vägglampa utomhus

Det är även snyggt samt funktionellt att satsa på vägglampor för utomhusbruk. Det kan vara smart att även satsa på att låta dem ha en inbyggd rörelsedetektor. Du kan ha en vägglampa precis utanför din ytterdörr eller altandörren. Det ger ett välkomnade intryck samt att du även lättare kan se vem som ringer på dörren om det är kväll. 

Se även till att belysa din uppfart, så att du ser att gå från bilen till huset och tvärtom. Även här passar det ypperligt med en vägglampa. 

Fördelar med vägglampa

Det finns många fördelar att välja en eller flera vägglampor till ditt hem. De ger ett bra ljus samt att de är en snygg inredningsdeltalj!

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.