spons

De flesta av oss, vi väljer ett märke på schampo och balsam och sedan så byter vi aldrig. Men kanske det är så att du märker av att det du valt, det är inte alls bra för ditt hår? Många av de schampon och balsam som säljs idag, de är proppfulla med en massa kemikalier och annat. Det kan vara värt att gå över till en mer naturlig hårvård. Ett bra tips är att testa Innersense, eller Innersense Organic Beauty som det heter och som är organisk hårvård. 

Innersense

Är det skillnad på naturlig hårvård och ekologisk hårvård?

Något som har kommit att bli allt mer populärt, både inom hårvård, hudvård med mera, det är att det ska vara naturlig, ekologiskt eller organiskt. Men vad är då skillnaderna mellan dessa? Det kan ju vara bra att veta vad det är du köper egentligen.

När det gäller det som kallas för naturlig hårvård eller för naturliga skönhetsprodukter, då handlar det helt enkelt om att det är produkter med naturliga ingredienser från olika naturliga källor. Oftast har dessa olika naturliga ingredienserna använts i många tusen år, på olika sätt. 

När det gäller det som kallas för ekologisk hårvård eller organisk hårvård, så är det även i dessa naturliga ingredienser. Men skillnaden ligger i att ingredienserna har odlats samt är certifierat ekologiska. Det finns krav för att en produkt ska få märkas med att vara ekologisk. Bland annat måste produkten i sig innehålla en viss mängd naturliga och ekologiska ingredienser. Om produkten har någon form av parabener eller vissa allergiframkallande dofter, då kan den inte certifieras som ekologisk.

Innersense hårvård

Om du vill gå över till ekologisk hårvård eller organisk hårvård, så kan det vara smart att testa Innersense Organic Beauty. Detta märke har en hel del bra produkter för håret. Bland annat är Innersense kända för att de har produkter som alla är fria från sulfater och syntetiska parfymer. Dessutom är de kända för sin renhet samt att de inte testar något på djur.

Inom Innersense så finns det produkter så som schampo, balsam, hårinpackningar, hårmasker, hårmousser med mera. 

Gå över till organisk hårvård

Om du är van att använda ”vanligt” schampo och balsam och går över till organisk hårvård, så kommer ditt hår att må bättre samt att det kommer att bli friskare och livligare. Men, i början, så kommer du märka av att ditt hår tar tid på sig att vänja sig. Så när du byter till att använda dig av Innersense, så kommer det att ta ett visst antal tvättar innan du märker skillnad.

Innan du byter över till ekologiskt schampo och balsam, förbered gärna ditt hår för det. Det kan du göra genom att få bort tidigare restprodukter från dina vanliga hårprodukter. Ett enkelt sätt att göra det på, det är helt enkelt att tvätta ditt hår med diskmedel.

Till en början kommer håret att kännas frissigt eller fett, men efter att du använt dig av Innersense ett tag, så kommer du märka av skillnaden!

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *